Varaaminen
Voisinko olla oikea henkilö ikuistamaan tärkeät hetkesi? Mahtavaa! 
Tutustuthan nettisivuillani oleviin kuviin, niiden tyyliin, kuvauspaketteihin sekä hinnastoon jo ennen yhteydenottoa. 
Voit varata kuvauksen, pyytää tarjousta tai kysyä jotain mieltä askarruttavaa asiaa yhteydenottolomakkeella, sähköpostilla tai sosiaalisen median kanavissa. 
Laita viestiin nimesi, sähköpostiosoitteesi, toiveesi ajankohdasta ja paikasta (jos tiedossa) sekä tietenkin sen millaisesta kuvauksesta olet kiinnostunut. Vastaan sinulle mahdollisimman pian!

Kuvauksen ajankohta
Paras aika kuvata riippuu siitä millaista tunnelmaa kuvilta toivot. Tunnelmallisiin ja pehmeän valon omaaviin kuviin paras aika on aurinkoisella säällä ilta-aikaan tunti tai pari ennen auringonlaskua, ja pilvisellä säällä se onnistuu mihin aikaan tahansa. Tällöin valo on siis hyvin pehmeää, eli kovia varjoja ei tule eikä silmiä tarvitse siristellä. Tunnelmaltaan kirkkaampia kuvia saamme otettua päiväsaikaan lisävaloa/heijastinta hyödyntäen. 
Miljöökuvauksissa on aina säävaraus, joten sateen sattuessa voimme siirtää kuvausta. Kuvausaikojen siirrot tulee kuitenkin tehdä aina edellisen vuorokauden aikana.

Kuvaustilanne
Mikäli kuvaustilanne jännittää sinua niin kerro siitä minulle! :) Se on todella ymmärrettävää ja inhimillistä, itsekin jännitän kuvauksia aina! Tehtäväni on saada sinut rentoutumaan ja tuntemaan olosi hyväksi kuvauksen aikana ja näin ollen saada otettua sinusta loistavat kuvat jännityksestä huolimatta.
Sinun ei kuvaustilannetta varten tarvitse erikseen valmistautua tai ottaa mitään erityistä mukaasi. Halutessasi voit tietenkin tuoda rekvisiittaa esimerkiksi lapsikuvauksiin; vaikkapa lapsen lempileluja ja valmistujaiskuvauksiin ruusu tai ammattiin valmistuvan tärkeä työväline.
Vaatetuksen suhteen voin antaa sellaisen vinkin, että maanläheiset värit ja yksiväriset kankaat toimivat aina! Lasten voimakkaasti kuvioidut printtipaidat kannattaa jättää kotiin sillä ne vievät turhaan huomiota, kun lapsen pitäisi olla kuvissa se päätähti. Kannattaa etsiä inspiraatiokuvia ja tutkia millaisia vaatteita niissä on käytetty. Voit myös kysyä minulta neuvoa, autan mielelläni vaatteiden valinnassa!
Jos tahdot esim. lapsikuvausten yhteydessä perhekuvan muiden kuvien lisäksi ja ehdimme sen sovitun kuvausajan puitteissa ottaa, niin se sopii kyllä! Laskutan ylimääräiset kuvat lisäkuvahinnan (10,00€) mukaan.

Sijainti
Kuvaan pääasiassa Teiskossa, mutta myös Tampereella ja muualla Pirkanmaan alueella. Mielelläni ajelen myös muualle Suomeen kuvaamaan niin halutessasi. 
Matkakulut 0,43e/km lisätään kaikkien kuvausten hintaan, poislukien kuvaukset Teiskon alueella. Jyväskylässä on mahdollisuus koulun studion käyttöön ilman vuokrakustannuksia.
Koevedosgalleria & kuvien valinta
Saat viikon sisällä kuvauksesta linkin Dropboxiin koevedosgalleriaan, josta voit valita haluamasi kuvat. Valinnat ilmoitetaan joko kuvanumeroilla, tai jos sinulla on Dropbox-tili voit jättää kommentin haluamiisi kuviin. Halutessasi voit myös ostaa kaikki gallerian kuvat.
Mikäli kuvien valinta mietityttää ja kaipaat ammattimaista näkemystä, voin auttaa sinua siinä. Pienestä lisämaksusta voimme yhdessä käydä kuvia läpi ja tehdä valinnat rennosti vaikkapa kahvilassa tai sinun kotonasi.
Koevedosgallerian kuviin tulee suuri läpikuultava vesileima, valmiissa kuvissa vesileimaa ei ole. 
Koevedosgallerian kuvia ei saa kopioida tai muutoin tallentaa tai julkaista.

Tekijänoikeudet
Saat oikeudet kuvien käyttöön, jakamiseen ja teettämiseen kaikessa ei-kaupallisessa tarkoituksessa. Saat vapaasti julkaista kuvia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, mutta ethän käytä kuvissa filttereitä tai muutoin muokkaa/käsittele niitä, tai rajaa niitä merkittävästi. 
Lähipiirille kuvia saa teettää ja luovuttaa vapaasti.
Mainitsethan minut nimeltä kuvien ottajana niitä julkaistaessa ( Valokuvaaja Anna Järvenpää ) ja/tai tägäämällä. Facebookissa voit tägätä: @valokuvaajaannajarvenpaa ja Instagramissa: @annajjarvenpaa
Käyttäisin mielelläni kuvia työnäytteinä portfoliossani, nettisivuillani ja markkinoinnissani (sinun suostumuksellasi tietenkin).
Kuvia ei saa luovuttaa tai myydä kuvia kolmannelle osapuolelle, ellei siitä erikseen sovita kanssani. Kolmannella osapuolella tarkoitetaan esimerkiksi yrityksiä, kilpailuja, lehtien toimituksia tai muita ulkopuolisia toimijoita.
Kuvien tekijänoikeudet omistaa Anna Järvenpää.
Hinta & maksaminen
Kuvauspaketin hintaan sisältyy kuvaus, kuvankäsittely, kuvien käyttöoikeudet sekä alv 24% ja matkakulut Teiskon alueelle. Hinnat ovat opiskelijahintoja ja ne ovat voimassa 31.12.2019 asti, ja koskevat kaikkia siihen mennessä tehtyjä varauksia.
Kuvaus maksetaan laskulla, jonka lähetän sinulle kun olet valinnut haluamasi kuvat. Hääkuvauksissa eräpäivä on 2 viikkoa ennen hääpäivää. Laskulla on 7 vrk maksuaika ellei muuta sovita. Laskutus tapahtuu Ukko.fi -palvelun kautta. Hinnat ovat varaushetkellä nettisivuilla olleiden hintojen mukaiset. Mikäli laskua ei makseta ajoissa lähetän sinulle muistutusviestin. Mikäli lasku jää edelleen maksamatta lähetän maksumuistutuksen, jonka hinta on 10 euroa.
(Kesän aikana otan käyttööni myös korttimaksupäätteen, jolla maksu hoituu näppärästi kuvausten yhteydessä eikä sinun tarvitse erikseen muistaa laskujen eräpäiviä. Ilmoitan erikseen kun korttimaksu on mahdollista.)

Kuvien toimitus & säilytys
Toimitan kuvat sinulle sähköisesti Dropbox-pilvipalvelussa (lisämaksusta mahdollisuus kuvien toimitukseen myös muistitikulla niin halutessasi).
Kaikkien muotokuvien toimitusaika on 1-14 vrk. Dokumentaariset hää-, juhla- ja tapahtumakuvat toimitetaan (sesongista riippuen) 1-4 viikon kuluessa. 
Muotokuvista saat sekä nettioptimoidut kuvat että täyden resoluution kuvat printtien teettämistä varten. Teen kaikille kuville peruskäsittelyn, muotokuvat käsittelen erityisen huolellisesti.
Säilytän kuvia vähintään 6 kuukauden ajan, mutta päävastuu kuvien säilyttämisestä on sinulla. Kun olen toimittanut valokuvat, on sinun huolehdittava niiden asianmukaisesta säilytyksestä sekä kuvien varmuuskopioinnista. 
Mikäli kuvat ennen niiden toimitusta osittain tai kokonaan tuhoutuvat minusta riippumattomista syistä (esimerkiksi laiterikon tai varkauden sattuessa) en ole velvollinen erillisiin vahingonkorvauksiin, mutta tietenkin palautan jo maksetut rahat takaisin. Olen kuitenkin velvollinen huolehtimaan asianmukaisesta varmuuskopioinnista ja siitä etten omalla toiminnallani aiheuta kuvien tuhoutumista.

Kuvauksen siirto & peruutus
Miljöökuvauksissa on aina säävaraus, joten sateen sattuessa voimme siirtää kuvausta. Myös sairastapauksissa kuvauksia tulee siirtää. Kuvausaikojen siirrot tulisi tehdä edellisen vuorokauden aikana.
Mikäli jostain syystä tahdot peruuttaa kuvauksen, on siitä ilmoitettava viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Hääkuvauksissa peruutukset tulee tehdä viimeistään kuukautta ennen hääpäivää.
Mikäli siirtoa tai peruutusta ei tehdä ajoissa, joudun laskuttamaan 50% varatun kuvauksen hinnasta. 

Ehdot päivitetty 22.5.2019.

Anna Järvenpää
Back to Top